Friday, 28 June 2019

Kembali beraksi!

Aaaakhirnya!

Setelah sekian lama kami hiatus kerana masalah nombor telefon dan penambahbaikan post, Herba Zuriat kini kembali dan berjanji untuk terus aktif seperti dahulu. Yeay! Kemas dah kan blog kami? Barulah sejuk sikit mata membaca. Hihi yang mesej kami sebulan lebih tak berbalas tu maaf ya. Jangan marah ya..

Dukacita kami maklumkan nombor lama (013 984 6450) telahpun di-terminate tanpa disedari. Contact boleh dibuat melalui nombor baru kami, 011 57 6363 52. Stok buah zuriat dan serbuk debunga kurma masih ada tau bagi siapa yang nak buat tempahan. Bankin sebaiknya sebelum pukul 12 tengahari insyaAllah kami akan terus hantar pos pada hari yang sama.

Eh lupa pula bagi salam. 😀
Assalamualaikum semua! Sihat ke tu?
Dah minum air rebusan buah zuriat harini? Rasa macam air kotak buah Kundur tau, sedap!

Bagi yang masih belum follow FB dan IG @Herbazuriat , bolehlah follow sekarang hik hik.
Kalau dah follow mesti perasan sesuatu di cover photo kami.


EMRAZ Travel & Tours

Siapa yang berminat untuk mengerjakan umrah, haji atau nak pergi melancong,
Emraz memang pilihan terbaik!

Maklumat lanjut boleh terus whatsapp ejen,
www.wasap.my/60195750798 atau
www.wasap.my/601157636352

Nanti kami akan update lagi ya mengenai herba-herba dari Mekah dan Madinah.
Jumpa lagi di post akan datang :)

Saturday, 7 March 2015

Fahami Kitaran Haid Wanita!

Assalamualaikum & selamat petang! smile emoticon 
Kalau ada yang rasa tak faham, tanya aje. Admin sedia menjawab, ok!
 wink emoticon

Hari 1-6 (Fasa Haid)

Hari di mana haid berlaku. Fasa ini dipanggil fasa haid (mestruation). Hari pertama haid adalah penting diketahui kerana ia adalah hari di mana fasa ini bermula. TANDA pada kalendar anda bila hari pertama haid. Bagi yg merancang untuk hamil, seelok-eloknya tanda setiap bulan supaya mudah untuk anda ketahui kitaran haid anda pada setiap bulan.

Hari 7-11 (Fasa Pembaikan)

Fasa ini dipanggil pembaikan. Hormon estrogen meningkat pada fasa ini. Ketika fasa ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 12-17 (Fasa Subur) bagi wanita yg kitaran haid 28-29 hari

Waktu inilah ovulasi berlaku dimana telur (ovum) yang matang akan di bebaskan untuk disenyawakan. Fasa ini dipanggil fasa subur bagi seorang perempuan. Telur ini sekiranya tidak disenyawakan akan mati dan hilang. Bagi yang merancang untuk hamil, waktu terbaik untuk bersama suami adalah ketika fasa ini terutama padahari dimana ovulasi berlaku.

Hari 18-28 (Fasa pra-haid)

Dinding uterus terus menebal dan diselaputi dengan rangkaian luas salur-salur darah dalam persediaan untuk persenyawaan dan penempelan. Jika persenyawaan tidak berlaku, tisu-tisu dinding akan meruntuh semula bagi memulakan kitar haid yang baru.

Semoga bermanfaat, insyaAllah!

***Untuk membuat pembelian buah zuriat/serbuk debunga kurma/bijirin habbatus sauda', pm di facebook atau mesej/whatsapp 011-5763 6352. Cepat, sementara STOK MASIH ADA!


grin emoticon

Wednesday, 4 March 2015

Follow Kami di Facebook

Assalamualaikum! Apa khabar semua? Semoga semuanya sihat belaka ya! :)

Untuk makluman semua, sekarang page Facebook Buah Zuriat Dari Mekah sedang aktif update info-info mengenai produk buah zuriat dan serbuk debunga.



JOM FOLLOW! 


**AKAN DATANG >>>>>>>> Daun Nabi Booti